Friday, 23 March 2012

Misi Kemanusiaan 22hb mac 2010

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hari ni Omiey nak publishkan misi yang omiey buat semalam. 50 ekor kucing kat Pusat Kurungan Haiwan kat DBKL omiey dapat selamatkan...Kesian omiey tengok, semuanya macam tahu-tahu je omiey datang nak selamatkan diorang. Bersinar-sinar mata anak-anak bulus ini..hehe..Omiey happy dapat tolong diorang.... Ribuan terima kasih kepada admin Engku Ana Naomi, crew Mugiwaraboushi Kaizoku, Ju WahidShain Rashid & semua warga PJK. Syabas semua yg menaja kucing2 ini...









Terima kasih kepada semua yang membantu....mmeeooowwwwwww....

7 comments:

  1. hummmm ~~kesian nye kat mereka ,alhamdulillah ad yg sanggup mbantu ..thanks to u all !!

    ReplyDelete
  2. most welcome...omiey cuba yg terbaik utk bantu mereka ini..terima kasih sbb menyokong omiey...:)

    ReplyDelete
  3. Pg td sy ke dbkl utk mencari kucing yg slalu sy bg mkn bwh umah cos da berapa hari ni sy xnmpk kelibat mereka. Setibanya di dbkl (1st time) terus sebak ati melihat keadaan kucen2 di situ. Duduk bertimpa2 kerana sangkarnya sgt kecil. Ternyata sangkaan sy btol yg kucen2 slalu sy bg mkn sumenye ade dlm sngkar kecik tu. :'(
    Sy dpt rescue 2ekor dlu cos cage plak patah smlm. InsyaAllah hrp usaha utk slmtkan yg lain dipermudahkan. Tp buat ms ni sy tgglkan di kwsn umah ibu sbb umah sy sdri da ade 7ekor kucen. Sekiranya omiey ade ke dbkl utk rescue mereka, sy teringin nk turut serta buat kerja amal secara sukarela. Sy sgt berinspirasi slps jmpe blog omiey :)

    ReplyDelete
  4. ada x kucing untuk di adopt ??

    ReplyDelete
  5. Hello can I know whether yu can adopt cats in yr home, because we have own couple of pursyen cats which was nicely cared by us. 1 Brown & 1 White. The reason why we are giving these cats coz we can't take care of it anymore both are males & fighting each others, infacts we alrdy have one female cat. Plus we re going to go overseas soon thats y we are urgently looking for serious care taker

    ReplyDelete